Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آمار منتشره، میزان رضایت از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا در سال جاری، ۹۲ درصد بوده است.

بر اساس ماده ۳۷ قانون تجارت الکترونیک ایران، در هر معامله از راه دور یا خرید اینترنتی، مصرف‌کننده تا ۷روز مهلت تست یا انصراف از معامله دارد. بنابراین کاربران و مشتریان می‌توانند تا هفت روز نسبت به کالا و خدماتی که در وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی سفارش داده‌اند، منصرف شوند و کلیه وجوه پرداختی را بدون تحمل هیچ گونه خسارتی دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از دیجی‌کالا خرید کرده باشید، حتماً با ویژگی امکان بازگرداندن کالای خریداری‌شده توسط مشتریان، آشنا هستید. امکان مرجوعی کالا یکی از خدماتی است که این فروشگاه، در اختیار مشتریان قرار داده است. با توجه به حجم بالای تعداد سفارش‌هایی که هر روز به کاربران تحویل داده می‌شود (روزانه بیش از ۶۰۰ هزار آیتم کالا) دور از انتظار نیست که حتی با ۱ درصد مرجوع شدن کالاها روزانه ۶ هزار آیتم نیاز به پردازش برای رسیدگی به شرایط مرجوعی دارند. این خدمت دیجی‌کالا، یعنی پس گرفتن بدون قید و شرط تا ۷ روز، نه تنها وظیفه و تعهد این پلتفرم به مشتریان خود است بلکه راهکاری برای جبران تقاضای کاربران است.

درصورتی‌که شما هم قصد خرید از این سایت را دارید، بهتر است با ویژگی‌ها و شرایط بازگرداندن کالا آشنا باشید. در این مطلب قصد داریم خدمات مرجوعی دیجی‌کالا را باهم بررسی کنیم.

 آمار میزان رضایت از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا

اگر شما هم ازجمله خریداران سخت‌گیری هستید که قبل از خرید آنلاین، تمام جوانب آن را بررسی می‌کنند و با احتیاط به سراغ فروشگاه‌های آنلاین می‎روند، بهتر است نگاهی به آمارهای مربوط به میزان رضایت مردم، از خدمات پس گرفتن کالاهای خریداری‌شده از این سایت بیندازید:

•    میزان رضایت از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا در سال جاری، ۹۲ درصد بوده است.

•    فقط امسال یعنی در سال ۹۹، خریداران حدود ۲.۳ میلیون کالا را مرجوع کرده‌اند. با توجه به این آمار، میزان کالاهایی که در سال جاری از مشتریان پس گرفته‌شده، ۹۷ درصد بوده است. یعنی کارشناسان سایت، فقط کالای ۳ درصد افرادی که محصول خریداری‌شده را مرجوع کرده‌اند، پس نگرفته‌اند.

•    توجه داشته باشید که در همه‌ی این موارد، پول پرداخت‌شده توسط مشتری، به‌صورت کامل به او بازگردانده شده است.

•    کالاهایی که در سال جاری پس گرفته نشده‌اند، کالاهایی بودند که به دلایل بهداشتی، امکان پس گرفتن آن‌ها وجود نداشته و یا بعد از مهلت هفت‌روزه‌ی اعلام‌شده، مرجوع شده‌اند. این کالاها، تنها شامل ۳ درصد کل کالاهای مرجوعی می‌شوند.

قانون کلی مرجوع کردن کالاها

همانطور که به ماده ۳۷ قانون تجارت الکترونیک اشاره شد، زمانی که مشتری از راه دور و یا از سایت‌ها و شبکه‌های مجازی، به‌صورت اینترنتی، کالایی را خریداری می‌کند، تا هفت روز زمان دارد که آن کالا را امتحان و یا معامله را فسخ کند.

با این ‌حال، گاهی دیده‌ شده است که دیجی‌کالا، کالاهای مشتریان را بعد از این مهلت هفت‌روزه هم پس گرفته است. البته فقط در شرایط خاص، خدمات مرجوعی دیجی‌کالا بعد از مهلت تعیین‌شده، به مشتریان ارائه می‌شود. برای مثال، اگر از سمت فروشندگانی که در این فروشگاه آنلاین در حال فعالیت هستند، خطایی صورت بگیرد، مثلاً اگر کالای غیر اصل را به‌عنوان کالای اصل به خریدار تحویل دهند، محدودیت زمانی برای پس گرفتن کالای خریداری‌شده از بین می‌رود.

 در این حالت، شما می‌توانید در هر زمانی، از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا استفاده کنید. در سایر مواردی که خریداران، کالاها را بعد از پایان مهلت تعیین‌شده مرجوع می‎کنند، درصورتی‌که ایراد کار از فروشنده باشد، یا بعد از بررسی، ثابت شود که کالا واقعاً ایراد داشته است، کالا پس گرفته می‎شود.

چطور می‌توانیم کالای خریداری‌شده را پس بدهیم؟

برای این کار، باید از طریق پروفایل خود اقدام کنید. بعد از اینکه درخواست خود را با مسئولان مربوط به خدمات مرجوعی دیجی‌کالا، در میان گذاشتید، باید مدتی صبر کنید تا این درخواست مورد بررسی قرار بگیرد. بعد از بررسی، در صورت پذیرش درخواست، به شما اطلاع داده می‌شود که باید کالا را مرجوع کنید و یا زمانی را مشخص کنید تا پیک شرکت به آدرستان آمده و کالا را از شما تحویل بگیرد.

در این مرحله باید دقت داشته باشید که باید کالای مرجوعی را به‌خوبی بسته‌بندی کنید. پس از اینکه دیجی‌کالا بسته‌ی شما را تحویل گرفت، مشکلات کالا را بررسی می‎کند. درصورتی‌که تائید شود ایراد از کالا بوده و حق با خریدار است، مبلغ کامل کالای خریداری‌شده، به‌علاوه مبلغی که بابت پست پرداخت‌شده است، به مشتری بازگردانده می‎شود.

البته، گاهی اوقات، به دلیل اینکه قیمت کالای خریداری‌شده زیاد نیست، مشتری بدون اینکه لازم باشد کالا را پس بفرستد، می‌تواند پول خود را به‌صورت کامل دریافت کند. اما اگر در فرآیند بررسی، مشخص شود کالای مرجوعی مشکلی نداشته است، مشتری مجاز به استفاده از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا نخواهد شد. در چنین حالتی، کالا دوباره برای خریدار ارسال می‎شود.

برای کالاهای مرجوعی، چه اتفاقی می‌افتد؟

کالاهای مرجوعی که سالم هستند و صرفاً به این دلیل مرجوع شده‌اند که مطابق سلیقه‌ی مشتری نبوده‌اند، در یکی دیگر از سایت‌های مربوط به دیجی‌کالا، به ‌فروش می‌رسند. این کالاها در سایت اپن باکس، با قیمتی کمتر از قیمت بازار، برای مصارف داخلی قابل خریداری هستند.

گاهی اوقات هم کالاهایی که در طرح خدمات مرجوعی دیجی‌کالا، پس گرفته‌شده‌اند، صرف کارهای خیریه می‌شوند.

فرآیند مرجوع کردن کالا چقدر طول می‌کشد؟

قبل از اینکه مدت‌زمان فرآیند خدمات مرجوعی دیجی‌کالا را بررسی کنیم، بیایید نگاهی به نحوه‌ی ارائه‌ی این نوع خدمات، توسط سایت مشهور آمازون بیندازیم. درصورتی‌که مشتریان کالاهای این سایت را مرجوع کنند، بررسی و پس دادن پول مشتری، حدود سه تا پنج روز طول می‌کشد. البته این در حالتی است که آمازون، در صورت مرجوع شدن کالا از سوی کاربر با دلایل سلیقه‌ای، به‌ هیچ ‌عنوان تمام پول مشتری را پس نمی‌دهد.

فرآیند مرجوع کردن کالا در دیجی‌کالا، از زمانی که خریدار، مشکل خود را به سایت اطلاع می‌دهد، تا زمانی که پول به‌حساب مشتری واریز می‌شود، حدود  سه روز و نیم طول می‌کشد.

در بیش از ۹۰ درصد موارد، فقط یک روز طول می‌کشد، تا دیجی‌کالا تمام پول پرداخت‌شده توسط مشتری را علاوه بر پول پست، به‌حساب او واریز ‌کند.

میزان تأخیر در ارائه خدمات مرجوعی دیجی‌کالا

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در سال جاری، میزان تأخیر در پس گرفتن کالاهای مرجوعی دیجی‌کالا، زیر یک درصد بوده است. در واقع، در بیش از ۹۹ درصد موارد، مسئول دریافت کالای مرجوعی، در همان زمان معین در محل موردنظر حضور پیداکرده و کالا را از خریدار تحویل گرفته است. آن ‌یک درصد تأخیر نیز اغلب تأخیرهایی چندساعته و یا حداکثر یک ‌روزه بوده است.

استفاده از خدمات مرجوعی دیجی‌کالا چه نفعی برای مشتریان دارد؟

از آنجایی ‌که ارائه خدمت پس گرفتن کالاها در این فروشگاه آنلاین، بدون قید و شرط خاصی انجام می‌گیرد، حتی فروشندگان این سایت هم معتقدند، که شرایط ارائه خدمات مرجوعی دیجی‌کالا، بیشتر به نفع مشتری است تا فروشنده.

بااین‌حال، از آنجایی ‌که این پلتفرم خرید و فروش آنلاین، مسئول برقراری تعادل بین خریدار و فروشنده است، همیشه سعی کرده است که هر دو سوی این ماجرا،از فعالیت‌های خود سود ببرند.

دیجی‌کالا در طول یک ماه، حدود یک میلیارد تومان برای هزینه پست کالاهای مرجوعی مصرف می‌کند. همچنین، به‌صورت متوسط، فرآیند پس گرفتن کالاها، ماهانه حدود ۲ میلیارد برای این پلتفرم هزینه دارد.

به عبارت دقیق‌تر، حجم کالاهایی که دیجی‌کالا اکنون در فرآیند مرجوعی از مشتریانش دریافت می‌کند، تقریبا معادل کل سفارش‌هایی‌ است که در سال ۹۵ به مشتریانش فروخته و ارسال کرده است. حتی آمار و ارقام هم نشان می‌دهند که خدمات مرجوعی دیجی‌کالا، بیشتر به نفع مشتریان است تا فروشندگان. این موضوع، اهمیت حفظ منافع مشتریان، برای دیجی‌کالا را نشان می‌دهد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر کالای خریداری شده درصد بوده میزان رضایت سال جاری طول می کشد شده اند هفت روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟

   عصر ایران؛ شیرو ستمدیده - ایدئولوژی‌های گوناگون غالبا دربارۀ سیاست بین‌الملل بی‌نظر نیستند. مارکسیسم هم چشم‌اندازی به سیاست بین‌الملل دارد که البته با چشم‌اندازهای سنتی و متعارف به کلی مغایر است. چیزی که رویکرد مارکسیستی به سیاست بین‌الملل را متمایز می‌سازد، تاکید آن بر قدرت اقتصادی و نقشی است که "سرمایۀ بین‌المللی" دارد.

   مارکس در وهلۀ نخست به تحلیل ساختارهای سرمایۀ ملی، بویژه رابطۀ آشتی‌ناپذیر بین بورژوازی و پرولتاریا توجه داشت، اما در نوشته‌های او به طور ضمنی چشم‌اندازی بین‌المللی نیز وجود دارد. به نظر مارکس وفاداری‌های طبقاتی با تقسمیات ملی برخورد دارد. او بر اساس چنین عقیده‌ای در پایان کتاب "مانیفست کمونیست" نوشت: کارگران جهان، متحد شوید!

   در آثار مارکس این ایده به طور ضمنی مطرح شده است که سرمایه‌داری نظامی بین‌المللی است ولی تا قبل از انتشار کتاب مشهور لنین، به نام "امپریالیسم: بالاترین مرحلۀ سرمایه‌داری"، این ایدۀ مارکسیستی با قوت و صراحت یا به شکل کامل مطرح نشده بود.

   لنین معتقد بود توسعۀ امپریالیستی خواست سرمایه‌داری داخلی برای حفظ سطح بالای "سود" از راه صادر کردن سرمایۀ اضافی را نشان می‌دهد، و این به نوبۀ خود، قدرت‌های بزرگ سرمایه‌داری را به برخورد با یکدیگر کشاند و جنگ برآمده از آن (جنگ جهانی اول)، اساسا جنگی امپریالیستی است که برای کنترل و تصاحب مستعمرات در آفریقا، آسیا و جاهای دیگر درگرفته است.

اما مارکسیست‌های جدید یا نئومارکسیست‌ها، به محدودیت‌های الگوی مارکسیسم-لنینیسم کلاسیک اذعان می‌کنند؛ از جمله به این که امپریالیسم حاکم بر اوایل سدۀ بیستم ثابت نکرد که "بالاترین" (یعنی آخرین) مرحلۀ سرمایه‌داری است؛ و آشکار شد این فرضیه که سیاست دولت صرفا بازتاب منافع سرمایه‌داران است، فرضیه‌ای کوته‌بینانه است.

در واقع تا آنجا که نئومارکسیست‌ها "خودمختاری نسبی" دولت را می‌پذیرند، به این باور پلورالیستی نزدیک شده‌اند که مجموعه‌های گوناگونی (درون‌ملی، ملی و بین‌المللی) بر صحنۀ جهانی تاثیر می‌گذارند.

اما ویژگی متمایز چشم‌انداز نئومارکسیستی این است که به رشد و توسعۀ "نظام سرمایه‌داری جهانی" توجه دارد؛ برخلاف مارکسیسم کلاسیک که بر "رقابت بین سرمایه‌داری‌های ملی جداگانه" تاکید داشت.

در تحلیل نئومارکسیسم، ویژگی اصلی نظام سرمایه‌داری عبارت است از سازماندهی منافع طبقاتی بر پایه‌ای بین‌المللی در نتیجۀ پیدایش شرکت‌های چندملیتی.

در این دیدگاه، این شرکت‌ها نه تنها دولت‌های دارای حاکمیت را از جایگاه بازیگران مسلط صحنۀ جهانی محروم کرده‌اند، بلکه خودشان نیز مانند دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، در چارچوب الزامات ساختاری‌ای عمل می‌کنند که متضمن منافع درازمدت سرمایه‌داری جهانی است.   

به عقیدۀ نئومارکسیست‌ها، ساختار جهانی تولید و مبادله بسیار منظم است؛ به این معنا که جهان را به ناحیه‌های "مرکز" و "پیرامون" تقسیم کرده است.

ناحیه‌های مرکز، مانند شمالِ پیشرفته، از نوآوری‌های فناورانۀ سطوح بالا و پایدار سرمایه‌گذاری سود می‌برند، در حالی که ناحیه‌های پیرامون، مانند جنوب کمتر توسعه‌یافته، نیروی کار ارزان تدارک می‌بینند و اغلب وابسته به فروش محصولات‌اند.

این‌گونه نابرابری‌های جهانی، ساختارهایی را در خود منعکس می‌کنند که در سطح منطقه‌ای و درون اقتصاد ملی ایجاد شده‌اند. در حالی که ناحیه‌های منطقۀ مرکزی در در اقتصاد جهانی ادغام شده‌اند، منطقه‌های پیرامونی در واقع در حاشیه باقی مانده‌اند و اغلب به محل رشد ناسیونالیسم قومی تبدیل می‌شوند. از این رو، جهانی شدن اقتصادی با گسستگی ملی همراه است.

این نگاه مارکسیست‌های جدید به سیاست بین‌الملل در واقع از دهۀ 1960 به این سو پدید آمد. مطابق این نگاه، مناطق پیرامونی همواره باید وابسته باقی بمانند. یعنی کشورهای جهان سوم هیچ گاه نمی‌توانند به جمع کشورهای جهان اول بپیوندند.

آندره گوندر فرانک جزو کسانی بود که چنین نگرشی را ترویج می‌کرد. اما پس از ظهور موج سوم دموکراسی در جهان، از اواسط دهۀ 1970 تا اوایل دهۀ 1990 میلادی، معلوم شد که برخی از کشورهای جهان سوم می‌توانند از این جهان به جهان اول بگریزند. یعنی از کشوری "در حال توسعه" به کشوری "توسعه‌یافته" تبدیل شوند.

بنابراین نئومارکسیسم را نیز باید دست کم واجد دو موج جهانی دانست. موج اول مبتنی بر آرای کسانی چو گوندر فرانک است که نور امیدی در انتهای تونل تکاپوی مناطق و جوامع پیرامونی نمی‌بینند، موج دوم نیز متعلق به نئومارکسیست‌های پس از ظهور نئولیبرالیسم و جوامع توسعه‌یافته در مناطق پیرامونی است.

نمونۀ اعلای چنین جوامعی، کرۀ جنوبی است که از 1987 به این سو، حقیقتا توانست در اقتصاد جهانی ادغام شود و از کشوری "در حاشیه" به کشوری دموکراتیک و پیشرفته بدل شود که اقتصادش هم عمیقا مبتنی بر نظام سرمایه‌داری است.

در مجموع به نظر می‌رسد که نئومارکسیسم هنوز گرفتار میراث اصلی مارکسیسم، یعنی بدبینی به جهان سرمایه‌داری است؛ به این معنا بهروزی عمومی بشر در جهانی مبتنی بر نظام سرمایه‌داری را اساسا ناممکن می‌داند.

انتقادهای بی‌پایان نئومارکسیست‌ها از سرمایه‌داری جهانی یا آنچه که نئولیبرالیسم می‌خوانندش، دقیقا ریشه در چنین نگرشی دارد. اما تحولات اخیر جهانی بویژه در منطقه خاورمیانه، یعنی رشد اقتصادی و پیشرفت قابل توجه کشورهایی نظیر عربستان و امارات و قطر نیز در آستانۀ تبدیل شدن به چالشی جدید برای نگاه نئومارکسیسم و کلا نگرش مارکسیستی به سیاست بین‌الملل است.

مطابق این نگرش کلان، بهروزی و پیشرفت برای کشورهای به اصطلاح عقب‌مانده، در ذیل نظام بین‌المللی سرمایه‌داری ناممکن است؛ اما واقعیات مشهود اخیر، نه فقط در شرق آسیا بلکه در برخی کشورهای عربی خاورمیانه، نافی این مدعا به نظر می‌رسند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سرمایه‌داری جمعی چیست؟ دولت سرمایه‌داری چیست؟

دیگر خبرها

  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • بهترین سایت‌های خارجی برای خرید با پرفکت مانی کدامند؟
  • جریمه بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز روزانه حدود۱.۲میلیون تومان است
  • تردد سالانه ۸ میلیون زائر در آرامستان باغ رضوان
  • بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/ نگاهی به فیلم مست عشق