Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بازرگانی مهر به نقل از روابط عمومی دیجی کالا؛ حواشی قیمت‌گذاری دستوری برای کالاهای اساسی تمامی ندارد و هربار وارد فاز جدیدتری می‌شود. بدعتی اشتباه که در اصطلاح قرار است به نفع مصرف کننده تمام شود اما در این میان تولید کننده، شبکه توزیع از جمله فروشگاه‌های آنلاین و مصرف کننده همه متوجه ضرر و زیان می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار است که مدتی است چالش عرضه برخی کالاهای اساسی با قیمت مصوب از جمله شکر، روغن و برنج در سایت‌های فروش آنلاین مشهود است. این موضوع پس از تصویب قیمت برای کالاهای اساسی و تمرکز سازمان‌های نظارت‌کننده بر محدودسازی فروشگاه‌های آنلاین به وجود آمده است. نکته قابل تأمل این است که این نظارت در جایی اشتباه از زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی متمرکز شده است زیرا که تولیدکننده‌ها از اصلاح قیمت‌ها سرباز زده‌اند و این کالاها با قیمتی بیشتر از قیمت مصوب‌شده به راحتی در فروشگاه‌های آفلاین فروخته می‌شوند.

سازمان‌های نظارت کننده کمترین سخت‌گیری را بر تولیدکننده‌ها و فروشگاه‌های آفلاین دارند. نکته قابل تأمل دیگر در این‌باره آن است که شفافیت قیمتی در پلتفرم‌های آنلاین بسیار بالا و به نفع مصرف کننده است.

در همین راستا با «حمیدرضا پاکروان» مدیرعامل دیجی‌کالاجت و محصولات سوپرمارکتی در دیجی‌کالا به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا بیشتر از ابعاد این ماجرا با خبر شویم و بدانیم مشکل از کجاست؟ آیا این مساله راه حلی دارد و چگونه می‌توان با سازمان‌های نظارتی به یک راهکار معقول و عادلانه رسید.

مدتی است سایت‌های فروش آنلاین از جمله دیجی‌کالا برای تأمین کالای اساسی از جمله شکر، قند و برنج با چالش روبرو شده‌اند. ماجرا چیست؟

با وجود تصویب قوانین دستوری برای قیمت‌گذاری، تولیدکننده‌ها از عرضه این کالاها با قیمت مصوب به ما خودداری کرده‌اند. تولیدکننده این کالاها را با قیمت بیشتر در اختیار ما قرار می‌دهند و ما طبق قوانین موجود امکان فروش با قیمتی به جز قیمت مصوب شده نداریم. از آنجایی که تاکنون موفق به تأمین این کالاها با قیمت مصوب نشده‌ایم، شکر، قند و برنج با قیمت مصوب در پلتفرم دیجی‌کالا ناموجود هستند.

با افزایش فشار تورم و همچنین کاهش قدرت خرید مردم، به نظر شما ادامه این روند چه تأثیری خواهد داشت؟

با وجود تلاش نهادهای مختلف برای ایجاد و توسعه دسترسی عادلانه، در نهایت این موضوع به ضرر مصرف‌کنندگان نهایی می‌شود که دسترسی‌شان به اقلام اساسی محدود شده است.

به نظر شما عاجل‌ترین راهکاری که سازمان تعزیرات در جهت تعامل با پلتفرم‌های فروش آنلاین باید انجام دهد چیست؟

ظرفیت‌های لجستیکی دیجی‌کالا کمک می‌کند تا دسترسی به کالاهای اساسی برای همه مردم در سراسر کشور در شرایطی عادلانه ایجاد شود. استفاده از این پتانسیل نیازمند توجه بیشتر است. با این وجود ما برای تأمین کالاها با قیمت مصوب دچار چالش هستیم و حمایت و ایجاد شرایطی برای دسترسی ما به این کالاها بسیار کمک‌کننده است. از طرف دیگر ماهیت پلتفرم‌های آنلاینی مثل دیجی‌کالا مبتنی بر شفافیت است همین موضوع سبب می‌شود امکان پایش دائمی قیمت‌ها فراهم شود، اتفاقی که در سایر فروشگاه‌ها به خصوص در فضای آفلاین رخ نمی‌دهد و نیازمند نظارت بیشتر است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5556095

منبع: مهر

کلیدواژه: دیجی کالا بازرگانی استانها کالای اساسی محرم 1401 بوشهر ماه محرم ویروس کرونا مراسم عزاداری سیلاب همایش شیرخوارگان حسینی کرمانشاه حسینیه مهر عکس استانها خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اردبیل گرگان فروش آنلاین کالاها با قیمت کالاهای اساسی قیمت مصوب فروشگاه ها دیجی کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۵۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد

بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گران‌تر امکان داشت قیمت‌ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تأمین می‌کند.

کد خبر 751015

دیگر خبرها

  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزئیات
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • شرایط فروش قسطی جک J۴ و کی ام سی T۸ اعلام شد
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند